Zoeken
 

☆ Reviews, zo belangrijk!

☆ Reviews, zo belangrijk!

review

Online reviews zijn tegenwoordig heel belangrijk. Niet alleen voor de grote webshops zoals Bol.com, Wehkamp.nl of Zalando.nl maar ook voor de kleine zelfstandige. Ook voor een kapsalon, schilder, hovenier of ander bedrijf hebben reviews een grote toegevoegde waarde. Reviews geven inzicht in tevredenheid en kunnen daarnaast echt het verschil maken met je concurrenten en dus klanten opleveren.

Mogelijkheden
Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden op dit vlak. De marktleiders in Nederland zijn Kiyoh, TrustPilot en FeedbackCompany. Perfecte functionaliteit maar m.i. veel te duur voor een klein bedrijf. Gemiddeld betaal je bij hen € 20,00 per maand. Wat kun je als kleine zelfstandige of zzp’er dan het beste gebruiken?

Gebruik Google Reviews!
Dit is helemaal gratis en heeft direct invloed op de Google zoekresultaten. De reviews zijn gekoppeld aan je “Google bedrijfspagina”. Het werkt heel simpel; maak een link naar jouw Google bedrijfspagina en mail deze link naar jouw klanten. Volg het volgende 3 stappen plan en de reviews zullen snel volgen. (Lukt het niet dan mag je altijd contact met mij opnemen.)

1. Zoek je eigen bedrijf op Google en klik vervolgens op “Maps

Zoek in Google

2. Google Maps opent met jouw bedrijf. Kopieer de link boven in de balk

Zoek in Google Maps

3. Stuur vervolgens je klanten een e-mail met deze link. Als voorbeeld kun je de volgende e-mail gebruiken:

Beste <klant>,

Onlangs hebben wij voor u werkzaamheden mogen uitvoeren, waarvoor nogmaals dank.

Wij zijn constant bezig om onze dienstverlening te perfectioneren, daarom zijn wij bijzonder geïnteresseerd in uw mening en vragen u om onze werkzaamheden te beoordelen.

Het invullen kost slechts 2 minuten. Wij maken hiervoor gebruik van Google Reviews.

Klik op deze link en klik vervolgens op “EEN REVIEW SCHRIJVEN” <Pas deze link aan>

Alvast hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,

Edwin Heusschen
043WEB.nlWhatsApp!