Webdesign Maastricht ☆ Website maken ☆ Website optimaliseren ☆ Website onderhouden ☆ 043WEB Webdesign & SEO uit Maastricht

☆ Gebruik geen Google afbeeldingen!

Hoe kom je aan mooie foto’s voor op je website? Is het een foto waar je voor hebt betaald of heb je deze foto ooit van Google geplukt? Steeds vaker zie ik dat foto’s van Google worden gebruikt. Let daarmee op, want de claims voor auteursrecht zijn enorm!
.
Website eigenaren worden regelmatig door advocaten in verband gebracht met illegaal gebruik van fotomateriaal op hun website. Vaak zijn het foto’s die via “Google afbeeldingen” zijn gevonden. De claims voor het auteursrecht bevatten forse bedragen: voor het gebruik van een foto in de vorm van een icoontje werd recent een website eigenaar aangeschreven voor een paar duizend euro.

Google afbeeldingen

Nieuw model
Bedrijven worden steeds actiever in het opsporen van illegaal gebruik van hun beelden. Ongetwijfeld speelt hierbij een rol dat, waar tot voor kort honderden euro’s verdiend konden worden met het verkopen van foto’s, via internet tegenwoordig op grote schaal foto’s worden aangeboden voor een paar euro per stuk. Fotoverkopers moeten dus een nieuw verdienmodel verzinnen en dit lijken zij gevonden te hebben in het opsporen en aansprakelijk stellen van website eigenaren.
.
Auteursrecht
Fotografen hebben auteursrecht op alle foto’s die zij maken. Als foto’s zonder toestemming worden gebruikt, heeft de fotograaf recht op een vergoeding. Pas dus heel erg op als je voor je website foto’s van Google plukt. De rechthebbenden weten je te vinden en kunnen aanspraak maken op een vergoeding.
.
Claim
Als je een brief van een advocaat krijgt over een illegale foto, staat er meestal een voorstel in om de zaak in der minne af te doen. Het loont wel de moeite enig weerwerk te bieden door bijvoorbeeld te vragen of de rechthebbende zijn rechten kan bewijzen. De fotograaf moet bewijs hebben dat hij deze foto echt heeft gemaakt. En wanneer de fotograaf zijn rechten heeft overgedragen aan een bureau, moet ook daarover een document getoond kunnen worden.
Vervolgens loont het de moeite een tegenvoorstel te doen. Als de rechthebbende zonder al te veel moeite een bedrag kan ontvangen, laat deze het er vaak bij zitten en ben jij van je probleem af. Als de rechthebbende een terechte claim heeft, is het niet verstandig het op een procedure aan te laten komen. Als je die verliest, moet je de daadwerkelijke gemaakte kosten van de rechthebbende betalen. In een recente rechtzaak liepen deze kosten op tot €5.000,00 voor het gebruik van een foto. Let dus op met het gebruik van Google afbeeldingen. Koop liever voor een paar euro een mooie foto op Shuttershock.

..

043WEB ☆ WEBDESIGN MAASTRICHT
We zijn gespecialiseerd in het bouwen van nieuwe websites en het optimaliseren van bestaande sites. Ruim 15 jaar geleden zijn we gestart als webdesign ondernemers in Maastricht. Intussen zijn we ruim 500 websites verder en zijn we uitgeroepen tot het beste webdesign bureau van Limburg. We houden niet van toeters en bellen maar maken het liefst functionele en moderne websites. Onze toverwoorden zijn hierbij ‘vindbaarheid’ en ‘persoonlijk contact’. Het uitgangspunt daarbij is dat een website een meetbaar toegevoegde waarde moet leveren. Zodoende zijn we ook officieel Partner van Google. Daarnaast vinden we een persoonlijke benadering belangrijk. Goed luisteren en dit vertalen in een website die bij de klant past. We gaan niet voor moeilijke processen, maar onze aanpak is “doe maar gewoon!”

043WEB ☆ Webdesign Maastricht
We zijn gespecialiseerd in het maken van nieuwe websites en het optimaliseren van bestaande websites. Ruim 15 jaar geleden zijn we gestart als webdesign specialisten in Maastricht. Intussen zijn we ruim 500 websites verder en zijn we uitgeroepen tot het beste webdesign bureau van Limburg. We houden niet van toeters en bellen maar maken het liefst functionele en moderne websites. Onze toverwoorden zijn hierbij ‘vindbaarheid’ en ‘persoonlijk contact’. Het uitgangspunt daarbij is dat een website een meetbaar toegevoegde waarde moet leveren. Zodoende zijn we ook officieel Partner van Google. Daarnaast vinden we een persoonlijke benadering belangrijk. Goed luisteren en dit vertalen in een website die bij de klant past. We gaan niet voor moeilijke processen, maar onze aanpak is “doe maar gewoon!”